Κατηγορίες
αγορά

Στο ΥΠ.ΑΝ. αιτήματα και προτάσεις παραγωγών λαϊκών από τον Λ. Τσαβδαρίδη

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης επί του Νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές που έρθει σύντομα προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων απέστειλε με Αναφορά του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Ο κ. Τσαβδαρίδης ζητάει να ενημερωθεί για τις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργού σχετικά με μία σειρά αιτημάτων των παραγωγών με προεξάρχοντα αυτά της διατήρησης του δικαιώματος του αγρότη να εκδίδει άδεια παραγωγού λαϊκών αγορών στο Δήμο μόνιμης κατοικίας, που ισχύει για όλη την Επικράτεια καθώς και της διατήρησης της ποσόστωσης που μέχρι και σήμερα υπάρχει στις λαϊκές αγορές με 50% παραγωγούς και 50% επαγγελματίες πωλητές Οπωρολαχανικών και Βιομηχανικών Ειδών.

Εκφράζει δε τη βεβαιότητα ότι οι άξονες του νομοθετήματος όταν αυτό θα λάβει την τελική του μορφή θα ανοίγουν το δρόμο για μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές, που τελικά θα ικανοποιεί όλους τους ενδιαφερομένους και θα διευκολύνει τη δραστηριότητα χιλιάδων παραγωγών και την ποιοτική εξυπηρέτηση χιλιάδων καταναλωτών