Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Ημαθίας

Tον δρόμο της υλοποίησης παίρνει επιτέλους μετά από μία 20ετία η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Ημαθίας όπως διαβεβαίωσε τον Αν. Γεν. Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. (Κτηριακές Υποδομές Ανώνυμη Εταιρία) κ. Αθανάσιος Γιάνναρης σε προγραμματισμένη συνάντησή τους στα γραφεία της Εταιρίας.

Τα ιδιαίτερα ευχάριστα αυτά νέα έρχονται ως επιστέγασμα των αλλεπάλληλων συναντήσεων ήδη από την αρχή του έτους για το εν λόγω ζήτημα του κ. Τσαβδαρίδη τόσο με τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και την υπαγόμενη σε αυτόν ΚτΥπ Α.Ε.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Γιάνναρης, η εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές» εκπονεί ΗΔΗ ως αναθέτουσα αρχή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη σχετική πρόταση κατασκευής του Μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ η οποία αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ προς την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και εν συνεχεία να προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου και τη σύναψη της σχετικής σύμβασης.

Με τις ενέργειες αυτές, παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» ένα κομβικής σημασίας έργο για την Ημαθία, που παρέμενε στα χαρτιά για τουλάχιστον μία εικοσαετία, ήδη από το 2000 οπότε και είχε παραχωρηθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το ακίνητο ΑΒΚ 342 εκτάσεως 4.558,32 τμ στην περιοχή «Κρόμπα» του Δήμου της Βέροιας για αόριστο χρόνο και χωρίς αντάλλαγμα.

Όπως σημείωσε δε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβδαρίδης, η υλοποίηση του μεγαλεπίβολου αυτού έργου πρόκειται να έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία μας και επιλύει τα πάγια αιτήματα του εκσυγχρονισμού των υποδομών και της ισχυροποίησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Αστυνομίας στην περιοχή μας, όπως αυτά του εκφράστηκαν σε διαδοχικές συναντήσεις του τόσο με τον προηγούμενο όσο και με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Ημαθίας καθώς και με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού μας.

Καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας στεγάζεται επί του παρόντος σε ακίνητο που όχι μόνο δεν καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες της αλλά και το μηνιαίο μίσθωμα του οποίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον κρατικό προϋπολογισμό και άρα για τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Πέραν τούτων, ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επικείμενη κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου δεν θα συναντήσει γραφειοκρατικά εμπόδια ή ζητήματα με την αρχαιολογική υπηρεσία στο υπάρχον οικόπεδο, καθώς συνάντησε θετικό κλίμα στις συναντήσεις που ήδη είχε με μία σειρά εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Τόνισε δε ότι οι υποδομές του νέου σύγχρονου Μεγάρου όχι μόνο  θα πληρούν τα σύγχρονα πρότυπα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ αλλά θα διασφαλίζουν και τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το αστυνομικό προσωπικό αλλά και για τους κρατουμένους, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον μειώνοντας έτσι τόσο το ενεργειακό αποτύπωμα όσο και το λειτουργικό κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο.