Κατηγορίες
κοινωνία τοπική επικαιρότητα

Μήνυμα της Όλγας Μοσχοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (και πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση)

Στο μήνυμά της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Όλγα Μοσχοπούλου αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ο φετινός εορτασμός για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μας βρίσκει σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία.

Πανδημία και lockdown υπερτονίζουν την ύπαρξη των διαχωρισμών και των επιλογών που γίνονται στην οικογένεια στη δουλειά στην κοινωνία και πού μπορεί να καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό όχι από τις ικανότητες του κάθε ενός εξ ημών αλλά από το φύλο του. Η Πανδημία έχει αλλάξει σχέσεις και ισορροπίες που ίσχυαν επί αιώνες. Έχει επηρεάσει τα πάντα στις κοινωνικές, επαγγελματικές ή στις οικογενειακές μας σχέσεις.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν ήδη έχουν βγει στην δημοσιότητα, οι πρώτες που επηρεάζονται και μάλιστα άμεσα ή αναμένεται να επηρεαστούν σε σύντομο διάστημα από τις επιπτώσεις της πανδημίας είναι οι γυναίκες.

Οι πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες επιτάσσουν τη συστράτευση και συμπόρευση όλων μας στο να μπορέσουμε να βγούμε γρηγορότερα από αυτό το υγειονομικό και κοινωνικό τέλμα.

Η Ημέρα της γυναίκας θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός καθημερινού και συνεχούς αγώνα που αποκλειστικό του σκοπό θα έχει την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια, μέχρι το σημείο που θα υπάρξει πραγματική ισότητα μεταξύ των φύλων.

Σας περιμένουμε λοιπόν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας που διοργανώνει η Επιτροπή Ισότητας των φύλων του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του δήμου και του κέντρου υγείας Αλεξάνδρειας, και που σκοπό της έχει, να παρουσιάσει δέκα γυναίκες, με δέκα διαφορετικές αφετηρίες και πορείες και δέκα διαφορετικά μηνύματα προς όλους μας. Η εκδήλωση θα προβληθεί αποκλειστικά από το κανάλι Youtube του Δήμου Αλεξάνδρειας απόψε στις 19:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Δίνουμε φωνή στη γυναίκα!”