Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: δυο νέες περιοχές σε “βαθύ κόκκινο” – αναφέρθηκε και ο Δήμος Αλεξάνδρειας στην ενημέρωση λόγω ιικού φορτίου (video)

Έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων στους κατοίκους αρκετών περιοχών της χώρας – μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αλεξάνδρειας – έκανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της αντιμετώπισης του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της ΠΕ Ρεθύμνου μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο” ενώ λόγω των σεισμών δεν θα ισχύσουν τα αυξημένα μέτρα στην Π.Ε. Λάρισας.

Σε μια σειρά από περιοχές είναι αυξημένο το ιικό φορτίο. Οι περιοχές αυτές είναι η Π.Ε. Ημαθίας (ιδιαίτερα στο δήμο Αλεξάνδρειας), η Π.Ε. Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης. Όπως ανέφερε, στις περιοχές αυτές οι δείκτες των 7 και 14 ημερών επιδεινώνονται σταδιακά και πλησιάζουν το σημείο συναγερμού.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω το σημείο στο οποίο γίνεται αναφορά στις περιοχές αυτές:

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, ανακοινώθηκε ότι αυτά ήταν 2215. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία (που πάλι έχουν αρχίσει να αγγίζουν τα όρια της πληρότητας στις ΜΕΘ για COVID-19) ήταν 451 ενώ οι θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό ήταν 32 – από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι.

Στην Ημαθία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ήταν 10.