Κατηγορίες
Ημαθία

Επαφές Μπαρτζώκα για τη δημιουργία Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων στην Ημαθία

Κατόπιν της συνάντησης του Τάσου Μπαρτζώκα με την Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, κατά την οποία ετέθη το ζήτημα της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ημαθία, μέσω της εκκίνησης των διαδικασιών για τη μετατροπή σχολικών μονάδων σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, ο βουλευτής επικοινώνησε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Πυρινό & κ. Παπαδόπουλο, με θέμα το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών.

Κατά την επικοινωνία τους, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για τον χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως Προτύπων-Πειραματικών, την προοπτική και το όραμα που ξεδιπλώνεται για τη μαθητική κοινότητα της Ημαθίας, καθώς και για τους χειρισμούς-παρεμβάσεις που ο Τάσος Μπαρτζώκας δρομολογεί, ώστε να ευοδωθεί το στοίχημα για την εκπαιδευτική αναβάθμιση της Ημαθίας.

Όπως δηλώνει ο Τάσος Μπαρτζώκας «παρά το γεγονός ότι η Ημαθία προσφέρει στους μαθητές υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημόσιας εκπαίδευσης, δεν ενσωματώνει Πειραματικά-Πρότυπα σχολεία. Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να επεκτείνει το συγκεκριμένο θεσμό, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να διακριθεί ο νομός μας και στον τομέα της εκπαίδευσης, δημιουργώντας κυψέλες ουσιαστικής παιδείας, στις οποίες η γνώση και η διάδοση της καινοτομίας έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Γι΄αυτούς τους λόγους θα βρίσκομαι δίπλα στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και στις σχολικές μονάδες που θα διεκδικήσουν τη μετατροπή τους σε Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία, στηρίζοντας πολιτικά και κοινοβουλευτικά τις ενέργειες τους αλλά και το όραμα τους να αποτελούν φυτώρια δημιουργικότητας, διαθεματικότητας και παραγωγής σύγχρονης γνώσης. Η Ημαθία δεν επιτρέπεται να μείνει έξω από αυτό το στοίχημα.»