Κατηγορίες
Ημαθία

Για το πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ “Αλιεία και Θάλασσα” συζήτησαν Τσαβδαρίδης και Αραμπατζή

Τη δυνατότητα συνδρομής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην προσπάθεια της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου του Δήμου της Αλεξάνδρειας έτσι ώστε να κατατεθεί εγκαίρως Πρόταση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα» προκειμένου να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα κατασκευής αλιευτικών υποδομών, συζήτησε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με την αρμόδια Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Υπουργείο.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, ύστερα και από σχετική συνάντηση για το ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό θέμα της ευρύτερης περιοχής του Κλειδίου με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Τσολάκη, ο οποίος και εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο θέμα, μετέφερε στην κ. Αραμπατζή το ζωηρό αυτό ενδιαφέρον της Κοινότητας αλλά και της Δημοτικής Αρχής της Αλεξάνδρειας, αξιοποιώντας – εφόσον αυτό είναι χρονικά εφικτό – όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Ιδιαίτερα δε, και λόγω της πίεσης χρόνου για την κατάθεση της Πρότασης, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα μπορούσε να δοθεί σε προτάσεις για εξειδικευμένα υποέργα του Προγράμματος, όπως στο Υποέργο 1 που αφορά σε Προμήθεια Εξοπλισμού Διαχείρισης Θαλασσίων Απορριμμάτων και Ενίσχυσης Ασφάλειας Αλιευτών αλλά και στο Υποέργο 2 που αφορά σε Κατασκευή Ραμπών Πρόσβασης και Βελτίωσης Περιβάλλοντος Χώρου.

Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας, θα επιτευχθεί ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου του υδάτινου μετώπου του Κλειδίου αλλά κυρίως η βελτιστοποίηση της αλιευτικής δραστηριότητας τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο επεξεργασίας επιστημονικών δεδομένων.

Η κ. Αραμπατζή τόνισε στον κ. Τσαβδαρίδη ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι να συνδράμει σε κάθε παρόμοια εκδήλωση ενδιαφέροντος – εφόσον χρονικά και υπηρεσιακά είναι δυνατό – με διττό στόχο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των αλιέων μας αλλά και τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας του αλιευτικού προϊόντος της χώρας.