Κατηγορίες
Ημαθία

Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου της Νάουσας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κοπανού και Λευκαδίων του Δήμου της Νάουσας, κ.κ. Βασίλη Χαβιαρόπουλο και και Νίκο Δημητρούση συναντήθηκε το προηγούμενο Σάββατο, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκλησή τους.

Στο «μενού» της συζήτησης ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση της ΝΔ, ένα πλαίσιο που στόχο θα έχει την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών. Ως ο μοναδικός Βουλευτής από τον Νομό μας που συμμετέχει στην αρμόδια Επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νομοσχέδιο, ο κ. Τσαβδαρίδης άκουσε τις απόψεις των δύο Προέδρων και καλών φίλων και σημείωσε τις προτάσεις τους προκειμένου να τις θέσει στην παραγωγική συζήτηση που θα ακολουθήσει στο Κοινοβούλιο.

Επιπροσθέτως συζητήθηκαν μία σειρά τοπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο κοινότητες με προεξάρχοντα αυτά της αυξημένης κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο του Κοπανού και της έλλειψης χώρων ταφής στο κοιμητήριο των Λευκαδίων.

Αναφορικά με το ζήτημα της αυξημένης κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα του Κοπανού αναδεικνύεται η ανάγκη αποσυμφόρησής του μέσω της κατασκευής 3 γεφυρών εντός της κοινότητας που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση της κυκλοφορίας στον περιφερειακό δρόμο. Ενώ όσον αφορά το ζήτημα του κοιμητηρίου στα Λευκάδια, ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανάγκη επέκτασής του καθώς ο υφιστάμενος χώρος είναι ήδη πλήρης.