Κατηγορίες
αγροτικά

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: τι συζητήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναφορά στα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στην Ημαθία κάνει σε ενημερωτικό σημείωμά του ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Ο Αγροτικός σύλλογος Αλεξάνδρειας μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στην Βέροια με τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, έθεσε τα τοπικά αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής. Μέσα σε αυτά τα ζητήματα ήταν η κορωνοενίσχυση βαμβακιού η οποία όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι σε εγρήγορση μαζί με τα εμπλεκόμενα υπουργεία για αναζήτηση χρημάτων μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τους 22 φορείς και ανέφερε ότι η συνδεδεμένη βάμβακος θα πραγματοποιηθεί έως τις 25 Μαρτίου.

Επισημάνθηκε το θέμα των ποικιλιών του deminimis στα ροδάκινα σχετικά με αδικίες που παρατηρήθηκαν σε ποικιλίες που έπρεπε να αποζημιώσουν αλλά δεν έγινε. Σε αυτό το θέμα ζητήθηκε η επικοινωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε το ζήτημα να διευκρινιστεί και να επιλυθεί αν είναι εφικτό.

Επίσης, ο Κύριος Λιβανός ανέφερε ότι οι ποικιλίες ροδακίνου που ζημιώθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία Μήδεια και δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, θα εισηγηθεί το υπουργείο προς τον ΕΛΓΑ τηρώντας τις προβλέψιμες διαδικασίες, ώστε να γίνει η απαιτούμενη εκτίμηση από τους γεωπόνους.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε από πλευράς του συλλόγου μας η ανάγκη εκκίνησης καινούριου κύκλου συζητήσεων και επαφών για το ζήτημα της τευτλοκαλλιέργειας και των δυσάρεστων εξελίξεων των τελευταίων ετών.”