Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για το χαλάζι της 19/08/2020 στο Βρυσάκι

Από το Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τη Δευτέρα 01/02/2021, τον πίνακα µε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 19/08/2020 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δ/Τ.Κ ΒΡΥΣΑΚΙΟΥ. Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 11/02/2021.

Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί µε αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών.

Χρονικό διάστηµα υποβολής ενστάσεων: από 01/02/2021 έως 11/02/2021

Ο Πίνακας αυτός περιέχει µόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την αποζηµιώσιµη παραγωγή των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι:

– η εμπρόθεσμή, υποβολή από τον παραγωγό δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες.

– η εμπρόθεσμή καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.