Κατηγορίες
διεθνή

Οι Γερμανοί κλείνουν σιγά – σιγά τα σύνορά τους λόγω κορωνοϊού

Μπορεί να έχουμε κάπως μπερδευτεί με τα “κύματα” του κορωνοϊού (είναι το τρίτο;; είναι το δυόμισι;; είμαστε ακόμη στο δεύτερο;;) και με τις καραντίνες, όμως σίγουρα δεν έχουμε μπερδευτεί με τις αστοχίες της ΕΕ στο ζήτημα των εμβολίων αλλά και με τις αλλοπρόσαλλες οδηγίες που πάνε και έρχονται (συνήθως έρχονται) από τις Βρυξέλες.

Κάπως έτσι την είδαν και οι Γερμανοί τη δουλειά και πλέον έχουν αρχίσει να τα χώνουν στην Κομισιόν (προφανώς δεν τους βγήκε ως θα ήθελαν η ιστορία με την Φον Ντε Λάιεν). Αποτέλεσμα; Η Γερμανία κλείνει από την Κυριακή 14/2 τα σύνορά της με την Τσεχία και με τμήμα της Αυστρίας με το οποίο συνορεύει επειδή η διάδοση των νέων στελεχών του κορωνοϊού θεωρείται αυξημένη.

Η Κομισιόν έστειλε αίτημα να συζητηθεί το κλείσιμο των συνόρων στη συνεδρίαση των υπουργών ευρωπαϊκών υποθέσεων (θα γίνει στις 23/2) ενώ ξένοι υπήκοοι ή αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία δεν θα μπαίνουν ήδη στη χώρα της Μέρκελ αν προέρχονται από τη Σλοβακία.

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν οι Γερμανοί και για την Ελλάδα: Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα καθώς και Κεντρική Μακεδονία θεωρούνται από τις περιοχές που θα πρέπει να αποφεύγουν οι Γερμανοί και να μην κάνουν “περιττά ταξίδια”.