Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Λ. Τσαβδαρίδης: “Εμβληματική η μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμιά μας”

Για μία εμβληματική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης της ΝΔ η οποία στοχεύει σε ένα πιο αυτόνομο, πιο σύγχρονο και πιο καινοτόμο σύστημα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που θα καταπολεμήσει στη ρίζα τους παθογένειες δεκαετιών, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Ημαθίας επισήμανε ότι η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στην ολομέλεια για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οριοθετείται ξανά η σχέση του φοιτητή με το Πανεπιστήμιο βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών και διευρύνοντας την επιλογή νέων, παράλληλων κατευθύνσεων για τις σπουδές της νεολαίας μας, μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Παράλληλα όμως, με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξορθολογίζονται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις τόσο για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, όσο και για την έγκαιρη ολοκλήρωσης των σπουδών αλλά και θεσμοθετείται ένα λειτουργικό και δίκαιο πλαίσιο οριστικής αποσυμφόρησης της πανεπιστημιακής κοινότητας από τα βαρίδια της αιώνιας φοίτησης που, στη μέγιστη πλειοψηφία της, είναι δυστυχώς μακροχρόνια χωρίς να είναι δυστυχώς φοίτηση.

Ιδιαίτερη εστίαση έκανε ο Βουλευτής Ημαθίας και στις ρυθμίσεις που αφορούν στην υποχρεωτική εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στις πανεπιστημιουπόλεις και στην πρόβλεψη για προστασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από φρουρούς με ειδική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του πανεπιστημιακού χώρου.

Υπεραμυνόμενος την πολιτική αυτή απόφαση της Κυβέρνησης ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε την απόλυτη αντιδιαστολή της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζει η Αριστερά με τις πραγματικές απαιτήσεις της κοινωνίας.

«Μια κοινωνία που κατανοεί απόλυτα ότι δεν μπορεί σε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο η βάση εισαγωγής σε αυτό να είναι πολύ κάτω του 10, οι καθηγητές να είναι έρμαια βίαιων συμπεριφορών και απειλών από κατευθυνόμενα γκρουπούσκουλα, οι φοιτητικές εστίες να αποτελούν άνδρα ανομίας, το μπάχαλο να κυριαρχεί έναντι της τάξης και οι φοιτητές να παραμένουν αιωνίως φοιτητές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Ημαθίας υπενθύμισε ότι επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό δαπανών στην Παιδεία σε επίπεδο δεκαετίας με 4,6 δις όταν το 2021 και εν μέσω πανδημίας, ο προϋπολογισμός για την Παιδεία επί Κυβερνήσεως ΝΔ φτάνει τα 5,6 δις ευρώ.

Ζήτησε δε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταματήσει να «χαϊδεύει» την ανυπακοή στους νόμους και να κλείνει υποκριτικά το μάτι στους «ημι-πιτσιρικάδες» των 35 ετών που απείλησαν την Υπουργό Παιδείας σημειώνοντας ότι όσο εμμονικά και αν η Αριστερά θέλει να διατηρήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια στην «κατάψυξη», η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση να κάνει το άλμα στη νέα εποχή.

Το βίντεο της ομιλίας του Λ. Τσαβδαρίδη στη συνέχεια: