Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 8 κρούσματα στην Ημαθία, 543 σε όλη τη χώρα

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ήταν σε όλη τη χώρα 543, με τα 8 εξ’ αυτών να είναι στην Ημαθία.

Οι συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας ανέρχονται σε 248 ενώ 33 έχασαν τη ζωή τους.

Τα προβλήματα που τώρα διαφαίνονται στον ορίζοντα σχετίζονται με τις διάφορες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και συγκεκριμένα με στελέχη του που ήδη έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας. Έχουν εντοπιστεί το βρετανικό και το νοτιοαφρικανικό ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει και το βραζιλιάνικο.

Ένα χρόνο μετά από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, οι μεταλλάξεις εύλογα ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα αλλά και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο γιατί υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ ασθένησαν από το “αρχικό” – γνωστό στέλεχος του ιού τώρα βρέθηκαν ξανά θετικοί για δεύτερη φορά.

Επίσης, λόγω των παρατεταμένων μέτρων και των επιπτώσεων τους στην οικονομία και στην κοινωνία, οι μεταλλάξεις προβληματίζουν και για λόγους πέραν των ιατρικών. Κανείς δεν θα ήθελε να έχει να αντιμετωπίσει μια εκτεταμένη διασπορά, που εκ των πραγμάτων θα έφερνε ένα γενικευμένο, πολύ αυστηρό και ίσως παρατεταμένο lockdown (που θα κόστιζε ακόμη περισσότερα και θα έπρεπε να βρεθούν συμπληρωματικά ποσά για τους προϋπολογισμούς των κρατών).