Κατηγορίες
Οικονομία

Ιταλική εφημερίδα: “Το σχέδιο της Ελλάδας να γίνει covid-free”

Για προσπάθεια της χώρας μας να καταστεί “covid-free” (όσο γίνεται δηλαδή) ενόψει νέας τουριστικής περιόδου, κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Τα λέγαμε και ΕΔΩ πριν από μέρες (απ’ την πρώτη μέρα στην Περισκόπηση μας αρέσει να βλέπουμε λίγο μακριά και να το γράφουμε). Άλλωστε, η μόνη ενδεδειγμένη λύση να κερδίσουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος στην Οικονομία είναι με τον τουρισμό, που κινεί γύρω του δεκάδες άλλους τομείς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της γείτονος χώρας, παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί κινούνται με τους γνώριμους ευρωπαϊκούς ρυθμούς λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή των εμβολίων, η Ελλάδα (σύμφωνα με την εφημερίδα) κινείται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός προορισμού που θα προσφέρει διέξοδο στους τουρίστες που θα θέλουν να πάρουν βαθιές ανάσες ελευθερίας μετά από πολύμηνα και απανωτά lockdown στις χώρες τους.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης το πιο σημαντικό: ότι η δυνατότητα υποδοχής τουριστών θα κρίνεται πλέον με βάση το πόσο ασφαλής (covid-free) θα είναι ένας προορισμός. Και υπολογίζει πως για κάθε κάτοικο που θα εμβολιάζεται αντιστοιχούν δέκα τουρίστες που θα μπορούσαν να επισκεφτούν τον κάθε συγκεκριμένο προορισμό. Τέλος γράφει για ανοίγματα που γίνονται ώστε να προωθηθεί η χώρα μας ως τέτοιος προορισμός ενώ προτείνει ένας σχεδιασμός τύπου “μικρά νησιά covid-free” να υλοποιηθεί και σε μικρά νησιά της Ιταλίας – η οποία Ιταλία, όπως και η Ελλάδα, έχει δει το ΑΕΠ της να μειώνεται δραματικά λόγω της εξίσου δραματικής μείωσης του αριθμού των τουριστών το τελευταίο δωδεκάμηνο.