Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

“Απ’ το χωράφι ως το πιάτο” – 2η διαδικτυακή ημερίδα για την αγροδιατροφή στις 26/2

Τη 2η διαδικτυακή ημερίδα για το 2021 με θέμα “Ο Ομφαλός της γαστρονομίας: απ’ το τυροκομείο της Τήνου στο διάστερο εστιατόριο της Κοπεγχάγης” διοργανώνει το σωματείο “Ο Ομφαλός” την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 6 το απόγευμα.

Στην ημερίδα της Παρασκευής θα μιλήσουν οι Άγγελος Ρέντουλας (περιοδικό “Γαστρονόμος”), Αλέξανδρος Γκουσιάρης (μαθηματικός, μελισσοκόμος, γεωργός), Αντωνία Ζάρπα & Άρης Τάτσης (εστιατόριο “Θαλασσάκι” – Τήνος) και Νίκος Στράγγας (Strangas Greek Food & Greek Pastry, Κοπεγχάγη).

Θα συζητηθούν μια σειρά από θέματα, αφού το “σύστημα αγροδιατροφής” περιλαμβάνει ό,τι συμβαίνει από το χωράφι ως το πιάτο ενώ η γαστρονομία το πάει μερικά εκατοστά παραπάνω: ως τον ουρανίσκο του καταναλωτή.

Ενώ η γαστρονομία αφορά στον τελευταίο κρίκο της αγροδιατροφικής αλυσίδας το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη του πρώτου κρίκου της αλυσίδας: του γεωργού.

Τι χρειάζεται ώστε η γαστρονομία, η ανάπτυξη δηλαδή υψηλής ποιότητας, υγιεινού τροφίμου, που τελικά βοηθάει επιχειρηματικά έναν εστιάτορα, έναν ξενοδόχο, να μπορέσει τελικά να βοηθήσει τον γεωργό και να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου;

Αυτά και πολλά άλλα, όπως παραδείγματα σύνδεσης της εστίασης με την τοπική παραγωγή, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στη 2η διαδικτυακή ημερίδα για την αγροδιατροφή, την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μέσω zoom.