Κατηγορίες
Δήμος Νάουσας Ημαθία

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Νάουσας για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο Δήμος Νάουσας απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στην πρόληψη, την προστασία και την αντιμετώπιση κινδύνων που τυχόν προκύψουν από παγετό και χιονοπτώσεις.

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των αστέγων γνωστοποιείται ότι με το συντονισμό του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας θα διατίθενται θερμαινόμενοι χώροι και συγκεκριμένα οι χώροι των ΚΑΠΗ στην πόλη της Νάουσας και των Τοπικών Κοινοτήτων. Ειδικότερα, οι χώροι αυτοί θα παραμείνουν ανοιχτοί σε 12ωρη βάση από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες. Επίσης, σε επιφυλακή θα είναι συνεργεία του Δήμου για είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες και για ενημέρωση της λειτουργίας των θερμαινόμενων χώρων.

Παράλληλα οι δημότες θα μπορούν να προμηθευτούν αλάτι τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τις καθημερινές από τις 7 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι από το κτίριο της Βέτλανς.

Ο Δήμος Νάουσας θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Νοσοκομείου