Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προκατασκευασμένοι οικίσκοι σε νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας από την Περιφέρεια

Με 40 προκατασκευασμένους οικίσκους (τύπου ISO BOX), για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού εξοπλίζει από σήμερα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφέρεια.

Τους πρώτους οικίσκους παρέδωσε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ο προϋπολογισμός των 40 οικίσκων ανέρχεται σε 496.000 ευρώ, με τους 21 να διατίθενται στην 3η ΥΠΕ και τους 19 στην 4η ΥΠΕ.

Η παράδοση των πρώτων οικίσκων πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και η διανομή και των 40 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει σταδιακά τις επόμενες μέρες από τις διοικήσεις των δυο ΥΠΕ. Η παράδοση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, της Διοικήτριας και του Υποδιοικητή του νοσοκομείου Μαρίας Γιόκατζη και Δημήτρη Βαλαρούτσου.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, “(…) Η προμήθεια 40 προκατασκευασμένων οικίσκων τύπου ISO BOX, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία, θα βοηθήσει ώστε να γίνονται με ταχύτητα και ασφάλεια, αλλά και σε μεγάλο αριθμό, τα τεστ (μοριακά και rapid) στους πολίτες. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες και τα αιτήματα των νοσοκομείων, με στόχο την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέσα σε δυο μήνες παραδίδουμε σήμερα τους οικίσκους καλύπτοντας τις ελλείψεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.”

Ο κ. Μπογιατζίδης επισήμανε ότι η Περιφέρεια και προσωπικά ο Περιφερειάρχης στήριξαν εμπράκτως το σύστημα υγείας από την πρώτη στιγμή, που άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού. Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ υπογράμμισε ότι ήδη έχει αρχίσει η εγκατάσταση των οικίσκων σε όλα τα νοσοκομεία, με πρώτα το «Παπανικολάου» και το νοσοκομείο Νάουσας.