Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τη θέσπιση ειδικού τέλους διέλευσης θα ζητήσουν οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Αίτημα ώστε οι Δήμοι να λαμβάνουν ειδικό Τέλος Διέλευσης από τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας και τις ιδιωτικές εταιρίες επειδή τα δίκτυά τους περνούν μέσα από δημοτικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, θα καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η απόφαση για την κατάθεση τέτοιου αιτήματος έγινε ομόφωνα δεκτή.

Το ίδιο αίτημα θα τεθεί υπόψιν και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ώστε και οι Δήμοι της υπόλοιπης χώρας να τοποθετηθούν.

Συγκεκριμένα, μια σειρά από εταιρίες που είτε εξακολουθούν να είναι κρατικές είτε έχουν περάσει σε ιδιώτες (εταιρίες ηλεκτρισμού, τηλεφωνίας και δικτύων, φυσικού αερίου κλπ) εκτελούν εργασίες σε δημοτικούς χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) αλλά στο τέλος ο… λογαριασμός έρχεται στους δήμους, αφού είτε δεν γίνονται αποκαταστάσεις είτε είναι αποκαταστάσεις – μπαλώματα. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων και να υποβαθμίζονται λειτουργικά και αισθητικά ολόκληρες περιοχές.

Σύμφωνα με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, οι Οργανισμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, ΕΥΑΘ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων κ.ά) που σήμερα δεν είναι κρατικοί, αλλά ανώνυμες εταιρείες, εκτελούν προγραμματισμένες εργασίες σε δρόμους και πεζοδρόμια, και στη συνέχεια δεν αποκαθιστούν τις ζημιές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση πεζών και οχημάτων, αλλά και στην αισθητική και λειτουργική υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών.