Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας τοπική επικαιρότητα

Στα λευκά και ο Δήμος Αλεξάνδρειας το Σάββατο

Χιονιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και η περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει τα ξημερώματα του Σαββάτου και σταδιακά το σύνολο των περιοχών του Δήμου Αλεξάνδρειας καλύφθηκε με χιόνι, λίγο ή πολύ (ανάλογα με το υψόμετρο). Η χιονόπτωση ήταν πυκνή μέχρι τις 8-9 το πρωί.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του Δήμου, που ήταν σε ετοιμότητα σε όλες τις δημοτικές ενότητες για να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα, βγήκαν στους δρόμους της Αλεξάνδρειας αλλά και σε σημεία του Δήμου γενικότερα (που τις προηγούμενες φορές είχαν πρόβλημα) και έριξαν αλάτι.

Προβλήματα δεν παρατηρήθηκαν ούτε στο οδικό δίκτυο, αφού το χιόνι δεν πάγωσε και το μόνο που μέχρι το μεσημέρι έπρεπε να προσέχουν οι οδηγοί ήταν η ολισθηρότητα λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος.

Απ’ την άλλη, το χιόνι ήταν μια ευκαιρία να βγουν από το σπίτι οι μικροί συνδημότες μας και να παίξουν λίγο, σε δρόμους και πλατείες. Άλλωστε, ήταν καλοδεχούμενο το χιόνι για τα παιδιά που επί μακρόν έμειναν – όπως όλοι μας – στο σπίτι λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Το μοναδικό πρόβλημα που υπήρξε (και που λογικά δεν οφείλεται στο χιόνι, αφού οι ποσότητες που έπεσαν δεν ήταν τόσο μεγάλες) ήταν η διακοπή στην ηλεκτροδότηση του Νησελίου και του Π. Προδρόμου. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει επέμβαση συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ.