Κατηγορίες
Ημαθία κορωνοϊός

Με αργό ρυθμό οι εμβολιασμοί για COVID-19

Με αργό ρυθμό σε σχέση με όσα είχαν προβλεφθεί και ανακοινωθεί προχωράνε οι εμβολιασμοί για την COVID-19. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Ημαθία από τη μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία ούτε 1000 δεν είναι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Το “αργός ρυθμός” προκύπτει από τη σχέση του συνολικού πληθυσμού της Ημαθίας με τον αριθμό των έως τώρα εμβολιασθέντων κατοίκων (περίπου 0,57% επί του μόνιμου πληθυσμού με βάση την απογραφή του 2011 – δηλαδή περίπου όσο είναι και ποσοστό πανελλαδικά).

Γενικά για τη χώρα μας, αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν (αριθμός διαθέσιμων εμβολίων που έχουν παραληφθεί, αριθμός εμβολιαστικών κέντρων, ωράρια που γίνονται οι εμβολιασμοί, πιθανές καθυστερήσεις στις παραλαβές νέων εμβολίων κλπ κλπ) τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε το στόχο για 2.117.400 εμβολιασμούς μέσα στο πρώτο διάστημα, ενώ με πρόχειρους υπολογισμούς η σειρά για εμβολιασμό όσων είναι στην ηλικιακή ομάδα 18-55 φαίνεται πως θα αργήσει…

Γενικός στόχος, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς, είναι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών.