Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: επανεξετάζονται αποφάσεις για σχολεία και λιανεμπόριο;;

Αρκετές είναι πλέον οι πηγές που αναφέρουν ότι επιστήμονες και επιτροπή τείνουν στο να εισηγηθούν να επιστρέψουμε στο λιανεμπόριο με click-away ή κάτι παρόμοιο (click in shop) αλλά και να επανεξεταστεί η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας την 1η Φεβρουαρίου.

Πάμε δηλαδή ξανά σε κατάσταση “ακορντεόν”, με κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας μερικές ημέρες μετά από τις αποφάσεις για ένα πρώτο, συγκρατημένο, άνοιγμα.

Αιτία για τα παραπάνω φαίνεται πως είναι οι ανησυχίες που προκαλούν ο δείκτης μεταδοτικότητας (που είναι πάλι κοντά στο 1), τα ελαφρώς αυξημένα κρούσματα, οι εντατικές, οι μεταλλάξεις του ιού και η ιστορία με τις εταιρίες που παράγουν τα εμβόλια (και που στέλνει πίσω τους εμβολιασμούς). Μια κατάσταση δηλαδή με πολλές και απρόβλεπτες παραμέτρους.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι αριθμοί που ανησυχούν δεν έχουν σχέση με το άνοιγμα του λιανεμπορίου – όλοι λένε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς να βγει συμπέρασμα για τον αντίκτυπο του ανοίγματος του λιανεμπορίου.


Ακούστε το τελευταίο podcast σχετικά με τον κορωνοϊό, ΕΔΩ