Κατηγορίες
διάφορα

Θέλεις συγκεκριμένη πινακίδα;; Θα την πληρώσεις και θα την πάρεις!

Μια ιδέα που αναμένεται να αποφέρει κάποια “ανέλπιστα” έσοδα στο δημόσιο ταμείο (αλλά και να σταματήσει συγκεκριμένη νοοτροπία που όλοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει) ακούγεται πως θα υλοποιήσει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και στη χώρα μας.

Πρόκειται για την απόδοση σε οχήματα πινακίδων με συγκεκριμένη σειρά αριθμών που θα γίνεται μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Ακούγεται λοιπόν πως θα υπάρξει και στην Ελλάδα η δυνατότητα οι κάτοχοι οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ) να έχουν τον αριθμό της πινακίδας που επιθυμούν – με την καταβολή φυσικά κάποιου τιμήματος.

Δηλαδή να έχουν πινακίδα με συναφείς τους 4 αριθμούς που ακολουθούν τα 3 γράμματα. Για παράδειγμα η πινακίδα, με την καταβολή κάποιου τιμήματος που θα μεταβάλλεται ανάλογα με την απαίτηση, να είναι της μορφή “ΩΩΩ -1234” ή “ΩΩΩ – 9999” ή “ΩΩΩ – 3344” κλπ.

Στη χώρα μας από το 2004 και μετά η πινακίδα για τα αυτοκίνητα αποτελείται από τρία γράμματα και τέσσερις αριθμούς και έχουν τη μορφή “ΩΩΩ-0000”. Στις μοτοσικλέτες η πινακίδα αποτελείται από τρία γράμματα και από έναν έως τρεις αριθμούς.

Τα δύο πρώτα γράμματα αντιπροσωπεύουν την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών όπου εκδόθηκε η πινακίδα ή υποδεικνύουν ειδική κατηγορία ενώ χρησιμοποιούνται τα γράμματα που είναι κοινά στο ελληνικό και στο λατινικό αλφάβητο.

Για το ποια μπορεί να είναι η αξία μιας “ιδιαίτερης” πινακίδας στο εξωτερικό μπορείτε να δείτε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει το 2018 – ΕΔΩ.