Κατηγορίες
κορωνοϊός τοπική επικαιρότητα

Rapid tests στην Αλεξάνδρεια – τι είπε ο επόπτης των ΚΟΜΥ, τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι (sms, τρόπος προσέλευσης κλπ)

Ενημέρωση σχετικά με το θέμα των rapid tests για τον κορωνοϊό που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια έκανε το πρωί της Δευτέρας ο επόπτης των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, Πρόδρομος Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε αρχικά και απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέχεια – κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους και διαχειριστές ενημερωτικών ιστοσελίδων και blogs της περιοχής της Αλεξάνδρειας – ανέφερε ότι οι ΚΟΜΥ της Ημαθίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε, στην Ημαθία τη στιγμή αυτή λειτουργούν 3 ομάδες που αποτελούνται από 3 νοσηλευτές και έναν οδηγό η κάθε μια. Η λειτουργία τους είναι συνεχής και δραστηριοποιούνται σε κάθε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας, ανεξαρτήτως ημέρας.

Όσον αφορά αριθμούς ενδεικτικά ανέφερε ότι από τα 2.700 δείγματα στην Ημαθία που ελήφθησαν από τις ΚΟΜΥ μέσα στον Νοέμβριο σε 20 διαφορετικές περιπτώσεις/δράσεις, βρέθηκαν περίπου 100 θετικά δείγματα. Επίσης επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ημαθία ο αριθμός τον κρουσμάτων εμφανίζει τάση μείωσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα rapid tests και το εμβόλιο ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο να κάνει το test (χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το τηλέφωνό του χτυπά συνεχώς για αυτό το θέμα).

Σε ερωτήσεις της Περισκόπησης σχετικά: 1) με τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ημαθία και την αλληλοτροφοδότηση μεταξύ χώρων εργασίας και οικογενειακού περιβάλλοντος και 2) με το κατά πόσο είναι ασφαλή τα rapid tests ανέφερε ότι:

  • όντως υπάρχει πρόβλημα και οι πολίτες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα ώστε να ελαχιστοποιηθούν ή να μην υπάρχουν περιπτώσεις μετάδοσης του ιού από το ένα περιβάλλον στο άλλο
  • τα rapid test είναι αξιόπιστα και ασφαλή ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στις δράσεις των ΚΟΜΥ, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου της Αλεξάνδρειας.

Όσον αφορά το εμβόλιο είπε πως θα το κάνει και αυτός, επειδή είναι ασφαλές.

Σχετικά με τα rapid test στην Αλεξάνδρεια

Σχετικά με τα rapid test που θα γίνονται την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια, με τη διαδικασία drive though, ο επόπτης των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ημαθία ανέφερε πως θα γίνουν από τα συνεργεία δίνοντας προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε όσοι πάνε στο Αμφιθέατρο θα πρέπει να πάνε με τα αυτοκίνητά τους, όχι με μηχανές, άλλα δίκυκλα ή πεζοί.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι τα rapid test θα πραγματοποιούνται από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της ΚΕΔΑ – δημοτικού κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας.

Οι πολίτες συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από το αυτοκίνητό τους τη στιγμή διέλευσής τους από το προαναφερόμενο σημείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. “Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033”.