Κατηγορίες
Ημαθία κορωνοϊός

Rapid tests στο Δήμο Νάουσας την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας – rapid tests με την διαδικασία drive-through σε δημότες των Δ.Ε. Ειρηνούπολης και Ανθεμίων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Συκεκριμένα, Κινητή Μονάδα Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται την Παρασκευή (18.12.2020) στην στροφή της Χαρίεσσας για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με την διαδικασία drive-through σε δημότες των Δημοτικών Ενοτήτων Ειρηνούπολης και Ανθεμίων από τις 10:30 έως τις 14:00.

Οι πολίτες θα συμμετέχουν στην διαδικασία μέσα από το αυτοκίνητό τους τη στιγμή διέλευσής τους από το προαναφερόμενο σημείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. Για την μετακίνησή τους οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033.

Για την διαδικασία των rapid tests – στην οποία συνδράμουν η Τροχαία και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – έχει προβλεφθεί ειδικό σημείο στην διαδρομή, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων προς αποφυγή του συνωστισμού και για την ασφάλεια των εμπλεκομένων.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, με την διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 με την διαδικασία drive-through, προστατεύονται οι πολίτες καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο κλπ, ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού.