Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Kαι μεταλλάξεις έχουμε, και προσφορά κοσμικού υπερθεάματος έχουμε λέμε…

– “Ρε, εσύ που το κατέχεις το πήγαινε-έλα τόσα χρόνια, πόσο υπολογίζεις να κάνει η νέα μετάλλαξη του ιού να φτάσει από την Ιταλία μέχρι εδώ;”, με ρώτησε ένας φίλος μόλις έμαθε από τα κανάλια ότι βρέθηκαν δυο άνθρωποι με το νέο στέλεχος του ιού στη γείτονα.

Αφού του εξήγησα ότι ρωτάει λάθος άνθρωπο, του είπα ότι αν ήμασταν υπό “κανονικές συνθήκες” θα τον παρέπεμπα σε έναν υπάλληλο αεροπορικής εταιρίας για να του πει τα καθέκαστα. Πάντως τελευταία φορά που πήγα Ιταλία δεν έκανα πάνω από ένα διωράκι για να φτάσω στη Ρώμη από τη Σαλονίκη. Τόσο θα κάνει και ο ιός. Εκτός κι αν είμαστε τυχεροί, πέσει απ’ το αεροπλάνο στην Αδριατική, πνιγεί και γλυτώσουμε.

Φίλε Μήτσο δυστυχώς έτσι όπως έγιναν οι μεταφορές όλα είναι κοντά μας πλέον. Και το κακό πάντα επιλέγει τον πιο σύντομο δρόμο. Είναι η μοίρα του και η μοίρα μας…


– Τα έβαλε πάλι ο Τούρκος με τον δικό μας τον Δένδια, για αυτά που γράφει και λέει. Και φυσικά ο Τσαβούσογλου πάλι έριξε το φταίξιμο στην Ελλάδα. Λες και η Ελλάδα είναι αυτή που ζητά αποστρατικοποίηση του Εσκί-Σεχιρ ή της Αττάλειας ή που θέλει να πάει εκεί που δεν τη σπέρνουν και να ψάξει για πετρέλαιο ας πούμε έξω από τα Πριγκηπόνησσα.

Dear Niko (που λέει και Τσαβούσογλου), καλά το πας (θα πούμε εμείς).

Και επειδή οι πιέσεις είναι γνωστές και αφόρητες από τους “εταίρους” μας, ο δρόμος σου είναι μονόδρομος: ή έρχονται στο τραπέζι με τους δικούς μας όρους – γιατί αλλιώς θα πάμε απολογούμενοι για έγκλημα που θα μας φορτώσουν – ή τους διαολοστέλνεις. Άλλη λύση δεν υπάρχει.


– Στις 12:02 το μεσημέρι ξεκινάει λέει ο χειμώνας. Γιατί μας κοροϊδεύουν;; Χειμώνας είναι εδώ και πολλά χρόνια: απ΄τη Σκύλλα στη Χάρυβδη πάμε, δέκα χρόνια τώρα. Από το ’10 είμαστε σε διαρκή χειμώνα: μνημόνια, οικονομική κρίση, Ερντογάν, ήρθε και ο κορωνοϊός και το γλυκό έδεσε. Εκεί που πας να πεις “δόξα τον Πανάγαθο, πέρασε κι αυτό” επιστρέφεις στο “Παναγιά βόηθα!”

Α, να μην ξεχάσουμε και το σπάνιο φαινόμενο της “σύζευξης” του Δια και του Κρόνου. Θα φαίνονται λέει σαν ένας μεγάλος πλανήτης. Και μιλάμε για φαινόμενο που οι άνθρωποι είχαν να ξαναδούν σε τέτοιο βαθμό από το 1623 μΧ. Και θα ξαναδούν το 2400 μ.Χ.!!

Είδατε ρε πόσο άδικοι είστε με τον άλλο, που γκαντέμη τον ανεβάζετε, μαυρόγατα τον κατεβάζετε! Ρε σας πρόσφερε κανείς τέτοιο υπερθέαμα τόσα χρόνια;;;

– Ο ένας σας έταζε πχιότητες και σκληρότητα (σε σκληρό πυρήνα αναφέρονταν, αμέσως το μυαλό σας πήγε σε άλλα πράγματα – ρε πόσα βρώμικα μυαλά μαζευτήκατε εδώ μέσα;;;),

– ο άλλος το είχε ρίξει στο playstation και στα κοντοσούβλια,

– ο άλλος πάλι, πήγαινε και με φόντο τα νησιά ΜΑΣ μας έλεγε για τις δυσκολίες που έχουμε με τη ρευστότητα,

– ο άλλος θα έσκιζε ότι έβρισκε μπροστά του, με ένα άρθρο και έναν νόμο.


Άντε καλή συνέχεια (και με υγεία!).