Κατηγορίες
Οικονομία

Τι είπε ο Λ. Τσαβδαρίδης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021

“Διαρκή στήριξη σε νοικοκυριά, αγρότες, εργαζόμενους και επαγγελματίες από την Κυβέρνηση και το νέο έτος” τόνισε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην εισήγησή του επί του Προϋπολογισμού 2021.


«Πάνω από 40 εκατ. ευρώ σε πάνω από 6.300 δικαιούχους δόθηκαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ στον Νομό Ημαθίας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επίσης δόθηκαν περίπου 52 εκατ. ευρώ ως δάνεια μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ,περίπου 5,5 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της περιοχής ως αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και περίπου 9 εκατ. ευρώ σε αντίστοιχες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της Ημαθίας. Χρήματα – βαθιά ανάσα για την πραγματική οικονομία του Νομού μας σε καιρούς δύσκολους.»

Αυτά υπογράμμισε ο Αν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Προϋπολογισμού 2021ως Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ, σημειώνοντας επιπροσθέτως ότι η Κυβέρνηση εξασφάλισε 19 δις ευρώ στον αγροτοδιατροφικό μας τομέα για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. 19 δις ευρώ «ζεστό» κοινοτικό χρήμα για δράσεις που θα συνδράμουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου, την ώρα που η ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε κατά του συνόλου της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα ΚΑΠ.

Ο Προϋπολογισμός του 2021, όπως επισήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης είναι ένας προϋπολογισμός συνετής και ποιοτικής αξιοποίησης κάθε ευρώ, που αφενός εμπεριέχει μέτρα που θα ενισχύσουν και το νέο έτος την κοινωνία και την οικονομία μας και αφετέρου λειαίνει το δημοσιονομικό, επενδυτικό, αλλά και εργασιακό έδαφος για τη σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας σε συνθήκες κανονικότητας και σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης, χωρίς να απαιτηθούν μέτρα λιτότητας.

Είναι ένας προϋπολογισμός που όπως και ο περσινός δεν εμπεριέχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟ. Καθώς η Κυβέρνηση της ΝΔ ξέρει ότι η ανάπτυξη θα προέλθει από ένα κράτος υποστηρικτή των στιβαρών μεταρρυθμίσεων, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της εκπαιδευτικής καινοτομίας, του δίκαιου φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου, αλλά και των σταθερών εργασιακών σχέσεων.