Κατηγορίες
αγορά Αλεξάνδρεια

Στις 2 Ιανουαρίου η λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας – γιατί;;;

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί τελικά η λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας. Σε αντίθεση με την εβδομάδα που πέρασε (τη βδομάδα των Χριστουγέννων) – όταν η μέρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς ήταν η Πέμπτη 24/12, παραμονή των Χριστουγέννων.

Άγνωστο γιατί, κάποιο πεφωτισμένο μυαλό σκέφτηκε ότι αντί να γίνει το προφανές (για να ψωνίσει ο κόσμος παραμονή Πρωτοχρονιάς), τελικά η λαϊκή να γίνει την “κανονική” της μέρα – δηλαδή το Σάββατο.

Έλα όμως που το Σάββατο είναι η 2η μέρα του χρόνου και είναι απολύτως σίγουρο ότι στη λαϊκή θα πάνε ελάχιστοι καταναλωτές (αφού οι περισσότεροι θα “βολευτούν” για τα ψώνια τους το πολύ μέχρι τις 31/12) και λιγότεροι πωλητές (λογικό, αφού θα είναι δώρο-άδωρο να πάνε να στήσουν πάγκο και να περιμένουν να περάσει από μπροστά τους ένα καταναλωτικό κοινό ήδη “προετοιμασμένο” από τις ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά).

Όντως η 2α Ιανουαρίου ΔΕΝ είναι αργία. Αλλά όταν χάνεται η “ευκαιρία” για καταναλωτές και πωλητές (που έχουν πληγεί και απ’ την πανδημία και τους περιορισμούς), τότε μιλάμε για απώλεια όχι μόνο της “ευκαιρίας” αλλά και της κοινής λογικής.