Κατηγορίες
Ημαθία

Νάουσα: αρνητική ψήφος από το Δημοτικό Συμβούλιο στο αιολικό πάρκο

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας σχετικά με το έργο “Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας” της εταιρείας “ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Α.Ε., ένα θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Με 16 ψήφους “κατά”, 12 “υπέρ” και 2 “λευκά” το Δημοτικό Συμβούλιο θεώρησε κατά πλειοψηφία ότι το συγκεκριμένο έργο δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό και απέρριψε την επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που τέθηκε υπόψιν του, παρά τη θετική γνώμη που εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου και ο δήμαρχος Ν. Καρανικόλας.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, τοποθετήθηκαν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της εταιρίας που θέλει να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή ενώ για το έργο τη δική τους γνώμη – θετική ή αρνητική – εξέφρασαν με επιστολές τους η βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φ. Καρασαρλίδου, φορείς και σύλλογοι όπως το Τμήμα Ημαθίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Ορειβατικός Σύλλογος Νάουσας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, η Greenpeace.