Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού η αυτοπρόσωπη παρουσία στις συναλλαγές με το Δήμο Αλεξάνδρειας

Με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό γίνεται, κατόπιν απόφασης του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία (αν τα καθήκοντα και το αντικείμενο εργασίας ενός εκάστου υπαλλήλου το επιτρέπουν) και φυσικά οι άδειες που ούτως ή άλλως είναι σε ισχύ για διάφορους λόγους “αδειάζουν” τα γραφεία του Δήμου ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός των υπαλλήλων.

Πάντως πρόβλημα με τους χώρους – ειδικά στο Δημαρχείο – ανέκαθεν υπήρχε, παρά τις κατά καιρούς “αναδιατάξεις” ή μεταφορές υπηρεσιών σε άλλα δημοτικά κτήρια τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά αυτό που πέραν όλων των άλλων λείπει είναι και ένας ανελκυστήρας – κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει επέκταση κτηρίου και κατασκευή και ανελκυστήρα, επειδή μιλάμε για κτήριο που όταν κατασκευάστηκε οι ανάγκες ήταν πολύ διαφορετικές και μικρότερες.

Όσον αφορά τους δημότες και γενικά τους συναλλασσόμενους με το Δήμο, η αυτοπρόσωπη παρουσία επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Στόχος των ανωτέρω μέτρων είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας μέσω της προστασίας των εργαζομένων και του εξυπηρετούμενου κοινού και η κατά το δυνατόν πιο αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.