Κατηγορίες
βουλευτές Οικονομία

Μπαρτζώκας για τον Κρατικό προϋπολογισμό 2021: “Από την κρίση του σήμερα θα βγούμε νικητές. Το 2021 θα είμαστε ισχυρότεροι!”

Ευχαριστώντας όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης της πανδημίας ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας κατά τη συζήτηση -ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 στη Βουλή.

Δήλωσε την απερίφραστη ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας, την εκπαιδευτική και την επιχειρηματική κοινότητα, τους λογιστές, αλλά και όλους τους υπαλλήλους, οι οποίοι φροντίζουν την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι η χρονιά που πέρασε έχει μεν στιγματιστεί από τον κορωνοϊό, ωστόσο η χώρα μας έχει σημειώσει πολλές και σημαντικές νίκες σε όλα τα επίπεδα. Η προστιθέμενη αξία και η κεφαλαιοποίηση αυτών των σημαντικών μεταρρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί το 2021, έτος κατά το οποίο η χώρα μας προβλέπεται να αναπτυχθεί σημαντικά, καθώς θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της πανδημίας.

Ιδιαίτερα για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι θα έχει όση και για όσο διάστημα απαιτούν οι συνθήκες στήριξη, καθώς έχουν προβλεφθεί σημαντικά κονδύλια στον Προϋπολογισμό. Εκτός όμως από την αναπτυξιακή του διάσταση, ο Προϋπολογισμός του 2021 προνοεί και για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας κατά 600 εκ. ευρώ το βασικό φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, τον ΟΠΕΚΑ.

Κλείνοντας την ομιλία του, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ημαθία, υπενθυμίζοντας στην Κυβέρνηση τις δυσχερείς επιπτώσεις της προηγούμενης οικονομικής κρίσης στην ανεργία και στο εισόδημα των πολιτών. Ζήτησε η κατανομή της οικονομικής ανάπτυξης από τους εξασφαλισμένους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλάνου να είναι δίκαια και να αποκαταστήσει τις προηγούμενες αδικίες, έτσι ώστε η Ημαθία, αλλά και συνολικά η κεντρική Μακεδονία να κερδίσουν το στοίχημα της οικονομικής ευημερίας.

παρακάτω η ομιλία του Τάσου Μπαρτζώκα