Κατηγορίες
Ημαθία κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 1667 νέα κρούσματα – τι είπε για Ημαθία ο Ν. Χαρδαλιάς

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ανακοινώθηκε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο ήταν 1667. Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό ήταν 98 ενώ στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται διασωληνωμένα 612 άτομα.

Στην Ημαθία τα κρούσματα ήταν 79.

Τηλεδιάσκεψη για την πορεία της πανδημίας σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Ξάνθη, Δράμα, Φλώρινα

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής 4/12 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με σκοπό την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας καθώς και οι 22 δήμαρχοι των προαναφερόμενων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τι είπε για την Ημαθία ο Ν. Χαρδαλιάς

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στη χώρα σήμερα υπήρχαν 16.617 ενεργά κρούσματα (δηλαδή δεν έχουν ολοκληρώσει την καραντίνα τους). Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται τα 7.031 κρούσματα.

Η κατάσταση στην Ημαθία (και στις άλλες 5 περιοχές) είπε πως δημιουργεί “έντονο προβληματισμό τις τελευταίες ημέρες” και για το λόγο αυτό έγινε και η τηλεδιάσκεψη – επειδή το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί.

Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα στην Ημαθία είπε ότι είναι 486, από τα οποία νοσηλεύονται τα 103. Επίσης έχει παρατηρηθεί μετατόπιση των κρουσμάτων από τις πόλεις στα χωριά και ζήτησε αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, τόσο στην Ημαθία όσο και στις άλλες 5 περιοχές.

Τέλος ζήτησε από τους κατοίκους επιμονή, υπομονή και εφαρμογή των μέτρων με προσήλωση ενώ δεν απέκλεισε την επιβολή και άλλων περιοριστικών μέτρων.