Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: παράταση του lockdown – 1.882 κρούσματα και 622 διασωληνωμένοι την Πέμπτη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (και ήταν αναμενόμενα, με τόσα κρούσματα και τον κορωνοϊό να μην υποχωρεί) παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί.

Όπως είπε ο Στ. Πέτσας, η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 4/12. Για επίσκεψη στα καταστήματα αυτά ο κωδικός στο sms θα είναι το “2”.

Το απόγευμα της Πέμπτης από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1882 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. 622 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ με τους 100 ακόμη θανάτους που ανακοινώθηκαν πλέον ο αριθμός όσων πέθαναν και ο θάνατός τους σχετίζεται με τον κορωνοϊό έχει πλέον φτάσει στους 2706 (από την αρχή της πανδημίας).

Στην Ημαθία τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 71.

Στην Ημαθία επίσης την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των ελέγχων των Αρχών για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, έγιναν 843 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 30 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και 4 για μη χρήση μάσκας.