Κατηγορίες
Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης 2020/2021: άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσα από την οποία οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα μπορούν να υποβάλουν – ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα – τα σχετικά παραστατικά για να λάβουν το επίδομα.

Η πλατφόρμα ονομάζεται MyΘέρμανση και η είσοδος σε αυτή γίνεται από τη σελίδα της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Το επίδομα – κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ – δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε δυο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς ως εξής:

– Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

– Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ