Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δήμος Αλεξάνδρειας: τι γίνεται με τις τηλεδιασκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου;;

Το ερώτημα είναι απλό και απευθύνεται προς το Δήμο Αλεξάνδρειας: τι ακριβώς συμβαίνει με το σχεδιασμό των τηλεδιασκέψεων και έχουν πέσει στο σκοτάδι 41.000 κάτοικοι για όσα γίνονται στα δημοτικά συμβούλια;; Συζήτηση θα δούμε κάποια μέρα ή δεν το έχουν στο πρόγραμμα;;;

Βλέποντας πως λειτουργούν άλλοι Δήμοι καταλαβαίνουμε πως έχουμε μείνει πολύ πίσω στον τομέα της δημοσιοποίησης όσων διαμείβονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο – ερώτημα ήταν ένα email που πήραμε στην Περισκόπηση (δεν είναι το μοναδικό, αυτό γίνεται καιρό τώρα), στο οποίο Δήμος έστειλε το link ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αξιοπρόσεκτη καθυστέρηση ο Δήμος Αλεξάνδρειας είπε να περάσει από την εποχή των “δια περιφοράς” συνεδριάσεων στις τηλεδιασκέψεις.

Όμως οι επιλογές που γίνονται είναι εμφανέστατα λανθασμένες, με αποτέλεσμα αντί να βλέπουμε τηλεδιασκέψεις όπως θα έπρεπε – με ένα link που δημοσιοποιείται για να μπορεί οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στην εικόνα και στον ήχο της τηλεδιάσκεψης (όχι παρέμβαση, να είναι απλά θεατής) – δεν έχουμε απολύτως τίποτε.

Ας το δουν λίγο το θέμα εκεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας και ας επιλέξουν ότι καλύτερο και ότι πιο εξυπηρετικό για τον δημότη υπάρχει, για να είναι και δημόσιες οι τηλεδιασκέψεις.

Ας τις δείχνουν και live μέσα από το site του Δήμου (άλλωστε σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη “Διαύγεια” μόλις πρόσφατα, έριξαν ουκ ολίγα χρήματα για hosting, καιρός είναι να τα βγάλει).