Κατηγορίες
κορωνοϊός

Γ. Παυλάκης: “Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε επειδή έρχεται το εμβόλιο. Το εμβόλιο θα δουλέψει μαζί με όλα τα άλλα”

Το πρωί του Σαββάτου, όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν τηλεόραση άκουσαν επιτέλους έναν επιστήμονα να μιλάει και να λέει αυτά που πρέπει να ακουστούν – με τον τρόπο που πρέπει.

Γιατί σε τελική ανάλυση, το θέμα δεν είναι μόνο τι λες, αλλά και ο τρόπος που το λες.

Ο Γ. Παυλάκης, ερευνητής στις ΗΠΑ ήταν κατατοπιστικότατος στην εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open: “η λύση περιλαμβάνει και το εμβόλιο αλλά τίποτε από μόνο του, είναι όλα μαζί και το εμβόλιο” είπε, σημειώνοντας ότι από μόνο του το εμβόλιο δεν θα εξαφανίσει το κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε, το εμβόλιο “θα κάνει τεράστια διαφορά αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι το εμβόλιο είναι ένα από τα όπλα, ίσως το καλύτερο μαζί με την καραντίνα. Αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το εμβόλιο θα δουλέψει σε μερικούς μήνες, και θα δουλέψει μαζί με τα άλλα μέτρα.

Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε ότι αφού έρχεται το εμβόλιο όλα τα άλλα περιττεύουν. Το εμβόλιο θα δουλέψει μαζί με όλα τα άλλα για να μπορέσουμε να ‘χουμε ένα υποφερτό καλοκαίρι. Αλλιώτικα θα δούμε άσχημα πράγματα μπροστά μας. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτό που προσπαθούσαμε να αποφύγουμε” επεσήμανε.

Επίσης σημείωσε ότι προφανώς αργήσαμε όσον αφορά τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αφού από τον Αύγουστο οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για το δεύτερο κύμα.

Οι άνθρωποι κάνουν τις επιθυμίες τους πραγματικότητα” είπε χαρακτηριστικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η πανδημία στην Ελλάδα και γενικότερα. “Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που βολεύουν εμάς, πρέπει να κάνουμε αυτά που ξεβολεύουν τον ιό. Εφησυχάσαμε.”.

Δείτε τι είπε ο Γ. Παυλάκης ΕΔΩ (από το 03:00:00 – είναι προς το τέλος) σχετικά με το πως θα αντιδρά ο οργανισμός μετά από τον εμβολιασμό.