Κατηγορίες
διεθνή

Γερμανία για άρνηση εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: “αν δεν τα πάρουν από εμάς, θα τα πάρουν από τους Ρώσους!”

Δε σε κάνει να πέφτεις απ’ τα σύννεφα η δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σχετικά με τη διαρκή άρνηση της χώρας του να προχωρήσει στο εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας που ζητάει η Ελλάδα.

Ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος: μας είπε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να δίνει όπλα στην Τουρκία γιατί αλλιώς θα τα πάρει από αλλού. Και το “αλλού” είναι η Ρωσία.

Και ως παράδειγμα έφερε τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον “μύθο”, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την πώληση πυραύλων στους Τούρκους και αυτοί – επειδή τιμούν και τις συμμαχίες τους – στράφηκαν στη Ρωσία.

Τα έχουμε πει χίλιες φορές: τα λεφτά είναι πολλά και οι μπίζνες μεγάλες. Μόνο ένας ανόητος θα έδινε σημασία σε αυτά που ζητά μια χώρα (όπως η Ελλάδα) που είναι δεμένη από πολλές μεριές στο γερμανικό άρμα, με οικονομία που ελέγχεται από τρόικες, “θεσμούς”, “επενδυτές” της μιας δεκάρας και άλλους τέτοιους “σωτήρες” της οικονομίας της.

Επιμελώς κρυμμένη πίσω από τη νατοϊκή Συμμαχία είναι η Γερμανία.

Ο Μαας μίλησε για εταίρο στο ΝΑΤΟ. Μόνο που δεν είπε τι γίνεται με τους άλλους δυο εταίρους της χώρας του (Ελλάδα και Κύπρο), στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη φορά!

Υπάρχει μια βασική διαφορά, που καθορίζει τη συμπεριφορά της Γερμανίας και την πολιτική της στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόλυτο βαθμό:

  • ο νατοϊκός εταίρος “Τουρκία” κάποιες φορές… κλωτσάει, χώνει μπόλικο χρήμα στη γερμανική οικονομία και στρατιωτική βιομηχανία ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί με μεγάλη επιτυχία ως μοχλό πίεσης τα 3-3,5 εκατομμύρια Τούρκους της Γερμανίας.
  • αντίθετα, ο άλλος εταίρος (η Ελλάδα δηλαδή), είναι πραγματικά γειωμένος. Επειδή είναι ιδιαίτερα βολικός γιατί λέει πάντα ναι, επειδή είναι πάντα προβλέψιμος, επειδή κάθε φορά που “τρώει πόρτα” σταματάει και δεν επιμένει και κυρίως επειδή έχει μια σχέση πλήρους εξάρτησης απ’ τη Γερμανία (και αυτό είναι θέμα επιλογών της τωρινής Κυβέρνησης αλλά και Κυβερνήσεων του πρόσφατου παρελθόντος).

Τόσο απλά, τόσο ωραία!


Σύντομα, εκτός από το παραμύθι της επιστροφής της ισλαμιστικής και πολεμοχαρούς Τουρκίας στη δυτική σφαίρα επιρροής θα αρχίσουν να μας ταΐζουν και το άλλο παραμύθι, του λεγόμενου “μεταναστευτικού – προσφυγικού”. Και της καλής Τουρκίας που βοηθά την Ευρώπη να το αντιμετωπίζει με επιτυχία….