Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Έντονη βροχόπτωση – σχετικά λίγα τα προβλήματα έως τώρα

Έντονη ήταν η βροχόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές της Ημαθίας τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα (τα οποία είναι σχετικά λίγα).

Στο Δήμο Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα στην Ενότητα Μελίκης, ο Κρασοπούλης – που είναι ο κύριος αποδέκτης των όμβριων της περιοχής – για μια ακόμη φορά γέμισε και “κατέβαζε” μεγάλες ποσότητες νερού.

Στις άλλες Ενότητες, όπως στην Ενότητα Πλατέος, αρκετές είναι οι αγροτικές εκτάσεις που έχουν πλημμυρήσει εξ’ αιτίας του μεγάλου όγκου βροχής (είχε να βρέξει και πολύ καιρό) επειδή το νερό δεν έχει διέξοδο διαφυγής αφού οι κατά τόπους ΤΟΕΒ δεν είχαν προλάβει να καθαρίσουν το σύνολο των αποστραγγιστικών καναλιών. Όμως, παρότι τα πράγματα είναι σχετικά καλά ακόμη, μιλάμε για μια κατάσταση που αν συνεχιστεί και δεν “τραβηχτούν” γρήγορα τα νερά, τότε θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στο φυτικό κεφάλαιο.

Επίσης έχουν πλημμυρίσει και πολλές απ’ τις λεγόμενες “ιρλανδικές διαβάσεις” που υπάρχουν διάσπαρτες σε σημεία του Δήμο – τις οποίες επιβάλλεται να αποφεύγουμε πάση θυσία.