Κατηγορίες
αγροτικά

Ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης” για τους βαμβακοπαραγωγούς της Αλεξάνδρειας

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς.

Στην ερώτησή του, με την οποία ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για πιθανή στήριξη των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με προβληματισμό βαμβακοπαραγωγών Αλεξάνδρειας Ημαθίας και σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτύου, της 4ης Δεκεμβρίου 2020, (https://www.agrocapital.gr/news/58669/stirixi-zitoyn-oi-bambakoparagwgoi-tis- alexandreias?fbclid=IwAR0WkuGy5r5987TNJ7hyIFDEdI2f7UdK3ghdwmvJfvUObOQaX2 e 7lV5Ys8), στήριξη ζητούν οι ανωτέρω, όσον αφορά στην ορθή τιμολόγηση από τους εκκοκιστές, βάση των δεδομένων της αγοράς και λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Οι βαμβακοπαραγωγοί έδωσαν βάση στην αλλαγή πλεύσης, όσον αφορά στην προμήθεια σπόρων, προβαίνοντας στην προμήθεια βαμβακόσπορων με ποιοτικά χαρακτηριστικά, πράγμα που έγινε με την καθοδήγηση των εκκοκιστών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το προϊόν σε υπεραξία.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών, του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, αιτείται την άμεση στήριξη των βαμβακοκαλλιεργητών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, εξαιτίας τής πτώσης των τιμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παράσχετε την απαιτούμενη ως άνω στήριξη στους βαμβακοπαραγωγούς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, διασφαλίζοντας τις τιμές που θα λάβουν έναντι του προϊόντος υπεραξίας που παρήγαγαν, με την υπόδειξη και καθοδήγηση των εκκοκιστών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ