Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Επιπλέον 50 εκατομμύρια για ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα “Διέξοδος”

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Διέξοδος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης διασφάλισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος «Διέξοδος» έχουν υποβληθεί και αξιολογούνται περισσότερες από 20.000 αιτήσεις μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ενώ με την ενίσχυση του προγράμματος με επιπλέον 50 εκ. ευρώ, θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσης με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης πολλών επιχειρήσεων, που λόγω αντικειμενικών κριτηρίων θα έμεναν εκτός χρηματοδότησης.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε μεταξύ άλλων “Πρώτοι σε όλη τη χώρα εκπονήσαμε εγκαίρως το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, όχι μέσω δανεισμού, αλλά με χρήματα που δεν θα επιστραφούν. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τις επιχειρήσεις για να περιορίσουν μέρος από τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας.

Είχα δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε επιπλέον πόρους και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις. Κάθε επιχείρηση θα λάβει αναλογικά από 5.000 έως 50.000 ευρώ, με απολύτως διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια. Τα χρήματα αυτά θα διοχετευτούν στις επιχειρήσεις, στις αρχές του 2021, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή.