Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Βασικές αρχές σεναρίου και εργαστήριο σεναρίου για ενήλικες από τη Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας

Η Λέσχη ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ διοργανώνει ένα online ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για τις βασικές αρχές του σεναρίου και εργαστήριο σεναρίου για ΕΝΗΛΙΚΕΣ και καλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν ενδιαφέρον στέλνοντας email στο kinimatodrasis@gmail.com μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.


Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της εφαρμογής Zoom. Εφαρμογή, που δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί σε κάποιον υπολογιστή, αλλά μπορεί να τρέξει στον φυλλομετρητή (browser) με τον σύνδεσμο, που θα λάβουν οι συμμετέχοντες από τον εισηγητή στο email τους.

Εισηγητής: Ηλίας Φλωράκης, αναλυτής σεναρίων και μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, εισηγητής των σεμιναρίων της ΕΣΕ και μέλος των κριτικών επιτροπών, στους διαγωνισμούς της.  

Θεωρητικό μέρος (2 ώρες)
Στο θεωρητικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν την αντίληψή τους πάνω στο τι είναι το σενάριο. Θα μάθουν τις βασικές αρχές του σεναρίου και επιμέρους ενότητες όπως, η δομή, η πλοκή, οι χαρακτήρες και οι διάλογοι. Θα κατανοήσουν την χρησιμότητα του σεναρίου και την ανάπτυξή του, μέσα από πρακτικά παραδείγματα σεναρίων, αλλά και μικρές ασκήσεις πάνω στο σενάριο.

Εργαστηριακό μέρος (6 ώρες)
Στο πρακτικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν την δική τους ιδέα, πάνω σε μια ιστορία (πρωτότυπη ή διασκευασμένη) για την ολοκλήρωση ενός σεναρίου για ταινία μικρού μήκους. Όσοι έχουν ήδη γράψει κάποιο σενάριο, θα μπορούν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Συζήτηση και ανάλυση των σεναρίων, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν ή να βελτιώσουν το σενάριό τους.

Διάρκεια:
2 ώρες Θεωρητική εισήγηση στις Βασικές Αρχές Σεναρίου
6 ώρες (3 δίωρες) Εργαστηριακό μέρος

Συνολική διάρκεια εργαστηρίου (8 ώρες)

Εγγραφές μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.  
ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ” μέσω email στο kinimatodrasis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6980575196.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα στο Facebook : https://www.facebook.com/events/372263470762496