Κατηγορίες
Οικονομία

Τσαβδαρίδης για προϋπολογισμό 2021: “Ευρωπαϊκά κονδύλια, σοβαρές επενδύσεις και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν ανάκαμψη”

Για έναν Προϋπολογισμό του 2021 με αυτονόητους περιορισμούς λόγω της πανδημικής κρίσης αλλά με ρεαλιστικές και βάσιμες νότες αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας έκανε λόγο ο Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη χθεσινή (25 Νοεμβρίου) συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι η πορεία αυτή της ανάκαμψης θα έρθει τη δυναμική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, με τη προσέλκυση πολλών, σοβαρών και μεγάλων επενδύσεων και βεβαίως με προσήλωση στους μεταρρυθμιστικούς στόχους, που ουδέποτε διεκόπησαν, ακόμη και εν μέσω υγειονομικής κρίσης, όπως υπογραμμίζεται στην 8η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ένα τρίπτυχο που – ενισχυόμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως επισήμανε – θα δημιουργήσει μόνιμο δημοσιονομικό χώρο από το 2022 και εντεύθεν χωρίς να απαιτηθούν μέτρα λιτότητας και χωρίς να αλλάξει ο πυρήνας της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που δίνει τεράστια σημασία στην προστασία των νοικοκυριών, στην ενίσχυση της απασχόληση και στην τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της περαιτέρω μείωσης φόρων και εισφορών.