Κατηγορίες
κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 1044 κρούσματα και 600 διασωληνωμένοι – τι έγινε στην Ημαθία όλο το Νοέμβρη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 1044 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα για το τελευταίο 24ωρο. Επίσης ανακοινώθηκε ότι σε νοσοκομεία βρίσκονται διασωληνωμένα 600 άτομα. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό είναι 85 (συνολικά 2046 από την αρχή της πανδημίας).

Στα θετικά των ανακοινωθέντων της ημέρας πρέπει να καταγραφεί η δήλωση ότι ο δείκτης RT έπεσε κάτω από το 1 σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Στην Ημαθία ανακοινώθηκε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 26. Στο διάγραμμα παρακάτω βλέπουμε τα κρούσματα στην Ημαθία όλο το Νοέμβριο, όπως ανακοινώνονταν κάθε απόγευμα. Υπάρχουν πέντε ημέρες κατά τις οποίες τα κρούσματα ήταν γύρω από τα εκατό ενώ υπάρχουν και τέσσερεις ημέρες που τα κρούσματα δεν ξεπέρασαν τα 20 και άλλες δυο που δεν ξεπέρασαν τα 30.

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ως απαράδεκτα και κακόβουλα χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα περί διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Όπως είπε, υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής που είναι σε λειτουργία από τον Μάρτιο και πως όλα λειτουργούν βάσει σχετικού νόμου.

Ανέφερε πως στο ένα και μοναδικό αυτό μητρώο καταγραφής COVID καταχωρούνται από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια, από τον ΕΟΔΥ και τις ΚΟΜΥ και από την Πολιτική Προστασία όλα τα στοιχεία. Και αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια, κατόπιν επεξεργασίας δίδονται στη δημοσιότητα ενώ με πιο εξειδικευμένο τρόπο (μετά από εφαρμογή μοντέλων και αλγορίθμων) δίδονται στους επιστήμονες.