Κατηγορίες
κορωνοϊός παιδεία

Κλείνουν από τις 16 Νοεμβρίου παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Η κυβερνητική απόφαση να κλείσουν από τις 16 Νοεμβρίου παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, παρότι τα δημοτικά ήταν τα τελευταία που η Κυβέρνηση ήθελε να κλείσουν, τελικά λόγω του ότι το συνεχές πήγαινε – έλα στα σχολεία γονέων και παππούδων ή γιαγιάδων ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης διδακτικής δραστηριότητας.

Έτσι λοιπόν, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για τις επόμενες δυο εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία η λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Ανοιχτές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων και στο σύνολο της χώρας.

Οι μαθητές δημοτικού από τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί, θα παρακολουθούν ειδικά μαθήματα μέσα από την “Εκπαιδευτική Τηλεόραση” – που θα μεταδίδεται από τη συχνότητα του δεύτερου καναλιού της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Επίσης από τη Δευτέρα, οι διευθύνσεις των σχολείων και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα για τη λεγόμενη “σύγχρονη τηλεκπαίδευση”. Τα μαθήματα μέσω διαδικτύου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές.

Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτών και θα πραγματοποιείται από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα για τα δημοτικά σχολεία και από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 4:20 το απόγευμα για τα νηπιαγωγεία. Θα παρεμβάλλονται μικρά διαλείμματα.

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data).