Κατηγορίες
Βέροια Ημαθία

Συνάντηση Καρασαρλίδου με τον Ε. Σ. Βέροιας για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Συνεχίζοντας τις επαφές με τους φορείς του νομού μας, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου είχε τη Δευτέρα 2/11 συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, αποτελούμενη από την πρόεδρο κ. Τσιπουρίδου -Πλιάτσικα Αθηνά, τον αντιπρόεδρο κ. Τσανακτσίδη Δημήτριο και τα μέλη του δ.σ. κ. Γκαμπράνη Ελένη και Γαλανομάτη Γαβριήλ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Κόντογλου Νέστορας από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Ημαθίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από την κ. Καρασαρλίδου για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και οι επιπτώσεις του ιδιαίτερα στους μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες και αγρότες.

Η κ. Καρασαρλίδου τόνισε ότι με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα επιδιώκεται με βίαιο τρόπο μια νέα αναδιανομή του πλούτου υπέρ των τραπεζών και των funds. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη των επιχειρηματιών. Το 80% του εμπορικού κόσμου, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε πτώχευση με fast track διαδικασία, ενώ για 600 χιλιάδες νοικοκυριά θα υπάρξει κατάσχεση των περιουσιών τους, αυξάνοντας έτσι το χώρο της αγοράς για τους μεγαλοκεφαλαιούχους. Πρόκειται για ένα νόμο κομμένο και ραμμένο για τις απαιτήσεις των τραπεζών. Η κυβέρνηση επιδιώκει μία συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς οδηγώντας σε ακραία φτωχοποίηση τα νοικοκυριά».