Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Κοινή προσπάθεια Τσαβδαρίδη – Μπαρτζώκα – Βοργιαζίδη για τη διάσωση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας

Συνάντηση στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) με το Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστόπαρα είχαν οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και τον Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, προκειμένου να του θέσουν από κοινού το ζήτημα της αξιοποίησης του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς αναδείχθηκαν οι προθέσεις τόσο του Τάσου Μπαρτζώκα, όσο και του Κώστα Βοργιαζίδη και του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, για αλλαγή σελίδας στην παρακμή που έχει περιέλθει το παλαιό δικαστικό μέγαρο Βέροιας και η επόμενη μέρα για πλήρη αξιοποίηση του, που θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της πόλης της Βέροιας.

Εξίσου θετική όμως, είναι και η στάση της ηγεσίας της ΕΤΑΔ, όπως εκφράστηκε από τον κ. Βλαστό. Ο ίδιος περιέγραψε τις ειδικότερες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δυνατότητα αξιοποίησης του τέως δικαστικού μεγάρου, το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης και παραχώρηση προς το Δήμο Βέροιας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ικανοποίηση του καταρχάς για τη συνάντηση και τη δέσμευση της ΕΤΑΔ ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την πραγματοποίηση επωφελών έργων για την τοπική κοινωνία. Άλλωστε, το θέμα της αξιοποίησης του Δικαστικού Μεγάρου το ανακίνησε ήδη από πολύ νωρίς, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα η λιμνάζουσα περιουσία του δημοσίου να αποδοθεί προς όφελος των Ημαθιωτών πολιτών. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας να ξαναβρεί την αίγλη του, με τρόπο ωφέλιμο για τους πολίτες και την πόλη και βιώσιμο για το δημόσιο.