Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Ημαθία

Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας Τ. Μπαρτζώκας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Τάσος Μπαρτζώκας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα για την προώθηση ζητήματων αναπτυξιακών αγροτικών υποδομών της Ημαθίας, αλλά και θέματα που αφορούν  τη νέα ΚΑΠ, τις Έγγειες Βελτιώσεις και βέβαια την ασφάλιση μέσω του ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα ο Τάσος Μπαρτζώκας, κατόπιν και της συνάντησης του με τον Αντιπεριφεριεάρχη Ημαθίας, στην οποία τέθηκε το ζήτημα της εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και της έλλειψης τεχνογνωσίας, προκειμένου να περατωθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα υποδομών όπως φράγματα, ανοικτά δίκτυα και εν γένει αρδευτικές υποδομές, επεδίωξε και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό.

Κατά τη συνάντηση, ο βουλευτής τόνισε στον Υφυπουργό ότι ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής εξαρτάται στενά από την αναβάθμιση των υποδομών. Τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι Περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα περάτωσης τους, η υποστελέχωση τους σε τεχνικό προσωπικό που θα φέρει εις πέρας τη μελέτη και η αδυναμία επαρκών πόρων, συνεπάγεται την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία τους. Αποτέλεσμα της υφιστάμενης κατάστασης είναι και η μη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, καθώς και του εισοδήματος των αγροτών.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε στον Υφυπουργό ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής οφείλει να δώσει άμεση λύση στην υφιστάμενη κατάσταση, εν όψει τόσο της νέας ΚΑΠ, όσο και του Ταμείου Ανάκαμψης. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι πρόθυμο να συμβάλει την Περιφέρια, τόσο σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, όσο και σε ανάληψη του κόστους εκσυγχρονιστικών υποδομών.

Παράλληλα, ο Τάσος Μπαρτζώκας ενημερώθηκε για τις νεότερες εξελίξεις στο ζήτημα του σχεδιασμού του νέου Κανονισμού του ΕΛΓΑ. Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, παράλληλα με την Επιτροπή από το ΥΠΠΑΤ που έχει αναλάβει να εισηγηθεί επί των απαιτούμενων αλλαγών, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει συστήσει επίσης επιτροπή, η οποία χρησιμοποιώντας σύγχρονα ποσοτικοποιημένα δεδομένα θα εισηγηθεί επί των μεταρρυθμίσεων. Ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε στον Υφυπουργό ότι το ζήτημα της αλλαγής του Κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι κεφαλαιώδες για την Ημαθία, ως εκ τούτου θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο.