Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Τι είναι ο “χάρτης του κορωνοϊού” που παρουσιάστηκε (λεπτομέρειες)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της αποφυγής ενός γενικευμένου lockdown (το οποίο δεν “σηκώνει” η Οικονομία) και έτσι έχει επιλεγεί η λύση της υιοθέτησης μέτρων τοπικού χαρακτήρα – όπως στις περισσότερες χώρες, αφού για όλους ένα ακόμη lockdown θα αποδειχθεί καταστροφικό.

Ο “χάρτης του κορωνοϊού”, όπως ανακοινώθηκε, θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες και περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου). Θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 12/10.

Τα μέτρα και οι κανόνες επίσης θα υπόκεινται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την κατάσταση – όπως παρουσιάζεται στον χάρτη στις 9 Οκτωβρίου 2020 ενώ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τι ισχύει σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, ανάλογα με το επίπεδο που είναι ενταγμένη η περιοχή στην οποία βρισκόμαστε.

Με επίσκεψη στη σχετική ιστοσελίδα (ΕΔΩ) η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο

β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή

γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.