Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Προς μικρά αποσταγματοποιεία τα μη οινοποιήσιμα σταφύλια

Με επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης προς τον Υφυπουργό Οικονομικών καθώς και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή και κατόπιν της άμεσης παρέμβασης του Απόστ. Βεσυρόπουλου δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή των σταφυλιών τους που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για οινοποίηση, κατευθύνοντάς την σε μικρά αποσταγματοποιεία (διήμεροι).

Με τον τρόπο αυτό δίνεται τέλος στην αγωνία των διήμερων αμβυκούχων προκειμένου εκείνοι να ασκήσουν ομαλά τη δραστηριότητά τους και επιτρέπει στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους οδηγώντας την σε άλλα αμπελοοινικά προϊόντα.

Η πρωτοβουλία αυτή των δύο Υπουργών έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής τόσο από την Ομοσπονδία Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, η οποία εξέφρασε διά του Προέδρου της, Βασίλη Παπαγρηγορίου τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της προς το πρόσωπό τους όσο και του δημάρχου Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τους κκ Βεσυρόπουλο και Πιτσιλή για τη γρήγορη διευθέτηση του ζητήματος.