Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Παρατείνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι 12 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο υπουργός Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε και η παράταση μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου των περιοριστικών μέτρων που αποσκοπούν στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.
  • ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση (ανεξαρτήτως αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους) δεν έχει ανασταλεί. Στην περίπτωση αυτή, των συναθροίσεων, ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες.
  • απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ. – εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τους αυτόματους πωλητές αγαθών, εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών.
  • μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν. Ο αριθμός αυτός έχει οριστεί στα τέσσερα (4) άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι (6) άτομα.
  • λειτουργία των λαϊκών αγορών με βάση πίνακα συμμετεχόντων (μειωμένος αριθμός συμμετεχόντων) και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών – στις λαϊκές αγορές η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.