Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Ξεκινά το πρόγραμμα “Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας και ψηφιακών Δεξιοτήτων για Ρομά στο Δήμο Αλεξάνδρειας”

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας και ψηφιακών Δεξιοτήτων για Ρομά στο Δήμο Αλεξάνδρειας».

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα αφορά στην εκπαίδευση ανέργων, κατοίκων του οικισμού Αγίου Γεωργίου και στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι εκπαίδευσης:

  • Εκμάθηση Ελληνικής Γλώσσας για 20 άτομα, διάρκειας 200 ωρών, το οποίο θα οδηγεί σε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
  • Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων για 28 άτομα, διάρκειας 100 ωρών, το οποίο θα οδηγεί σε απόκτηση πιστοποιητικού στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης (μείον τις νόμιμες κρατήσεις) με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία της πιστοποίησης.

Οι αιτήσεις για την επιλογή των καταρτιζόμενων θα γίνουν στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που θα ανακοινώσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας το προσεχές διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Παράρτημα του Κέντρου κοινότητας, στην Πλατεία Παπαντωνίου και στα τηλέφωνα: 2333023114 & 53129 και ώρες 8:00 π.μ. έως 4:00 μμ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» (MIS 5036184)