Κατηγορίες
διεθνή Ελληνοτουρκικά

Ταξιδεύει για να φτάσει μισό μίλι απ’ τα χωρικά ύδατα και εντός υφαλοκρηπίδας το τουρκικό Ορούτς Ρέις

Τις επιδιώξεις τους επιδεικνύουν ο Ερντογάν και η Τουρκία τις τελευταίες ώρες, αφού το ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, ταξιδεύει για να φτάσει – σύμφωνα με τη NAVTEX που οι Τούρκοι εξέδωσαν – σε απόσταση μόλις 6,5 μιλίων από το Καστελόριζο.

Δηλαδή, αν ακολουθήσουν όσα αναφέρουν στη NAVTEX τους, οι Τούρκοι κινούνται απ΄το πρωί της Δευτέρας 12/10 για να φτάσουν στο μισό μίλι από τα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια και θα βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (με απώτερο σκοπό να δηλώσουν με την παρουσία τους ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε χωρικά ύδατα 12 μιλίων σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της, είτε βρίσκονται στα δυτικά είτε στα ανατολικά).

Οι Τούρκοι έχουν βαλθεί να βάλουν φωτιά στην ανατολική Μεσόγειο, δουλεύουν στα ίσια τους κάθε είδους “καλοθελητές” (ή λειτουργούν με την πλήρη ανοχή τους) και δείχνουν ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι κατάληψη χώρου που ανήκει στην Ελλάδα, πριν από την έναρξη κάθε είδους “διαλόγου”.

“Παλιά τους τέχνη κόσκινο” η δημιουργία τετελεσμένων, ώστε ο “διάλογος” να ξεκινήσει με τους όρους που αυτοί θέλουν. Κι αν η Ελλάδα δεν παρουσιαστεί στον… “διάλογο”, τότε την κατηγορήσουν ως αυτή που δεν τον θέλει τον διάλογο κι αποσύρεται συνεχώς, παρά τις “προσπάθειες” της Τουρκίας για … “ειρήνευση” στην περιοχή.